Houten vloeren

Alles over houten vloeren

Site SearchHouten vloeren

Parket - Parketvloeren op parket.nl

5 Dec 2012

Onbeperkte mogelijkheden met een houten vloer
Je kunt ze bewonderen in statige herenhuizen of landhuizen met een enorme historie. In dit type historische huizen zijn de houten vloeren een essentieel onderdeel van de totale atmosfeer. En eigenlijk geldt dat ook voor ons eigen huis. De houtnerf en houtkleur geeft de kamer iets aangenaams en rustgevends. En hout is een natuurproduct waardoor geen vloerdeel hetzelfde is. Tegenwoordig kunnen we allemaal genieten van een prachtig houten vloer.


Iedere houten vloer is uniek
Hout is een natuurproduct en hierdoor altijd uniek. Een houten vloer geeft iedere ruimte sfeer ongeachte de stijl van de meubels. Daarbij is hout zeer sterk in het gebruik, kan veel hebben en zal jarenlang mee gaan. Natuurlijk vraagt het wel onderhoud, maar welke vloer heeft dat niet? Gaat er toch iets mis met de vloer? Bijvoorbeeld iets scherps wat op de grond valt en een flinke put achter laat? Dan is dat meestal op een simpele manier te herstellen. Een houten vloer mag ook best wat gebruikssporen vertonen, hierdoor gaat de vloer alleen maar meer ‘leven’. Wil je toch weer liever dat je houten vloer er als nieuw uitziet? Dan kun je deze altijd laten afschuren.


Keuze in houten vloeren
Een houten vloer is er in verschillende dikten, uitvoeringen en kleuren. Aan iedere vloer hangt een ander prijskaartje. Gelukkig is een mooie houten vloer bijna voor iedere portemonnee verkrijgbaar. De uitstraling van de houten vloer is mede afhankelijk van de afwerking. Je kunt kiezen uit wax, olie of lak. Een vloer in de wax of olie vraagt iets meer onderhoud dan een gelakte vloer. Er is zelfs een manier om een houten vloer waterdicht te maken, waardoor je hem ook in de natte ruimten kunt laten leggen. Een goede ondergrond is wel belangrijk bij een houten vloer. Deze moet egaal en vochtvrij zijn. Een ondervloer wordt doorgaans zwevend gelegd.

Houtsoorten
Eikenhout wordt eigenlijk het meest toegepast door zijn authentieke uitstraling en lange levensduur. Maar je kunt ook kiezen voor teak, merbau, esdoorn, essen, notenhout of bijvoorbeeld grenen. Bij Creon Vloeren ben je verzekerd van eersteklas hout tegen een aantrekkelijk prijs. Daarbij heeft Creon alles wat je nodig hebt als je keuze op een houten vloer valt. Of het nu gaat om de plinten, de ondervloeren of andere accessoires.We Are Social!

Volg Parketmeester op Facebook Volg Parketmeester op Twitter

Vloeren inspiratie

  • Merbau parket vloer
  • Parket vloer
  • Keuken met parketvloer
  • Woonkamer met mooie vloer