Kurkvloeren

Kurkvloeren, onderhoud van uw kurkvloer, en meer!

Site SearchKurk - Alles over kurkvloeren

Kurkvloeren

5 Dec 2012

Zoekt u een speciale vloer? Dan kunnen wij u zeker kurkvloeren aanraden. Deze vloeren zijn net wat anders dan een parket- of laminaatvloer.


Vraagt u zich af wat kurk eigenlijk is? Eigenlijk is kurk niks meer dan schors van de kurkeik. Deze kurkeik heeft een groeigebied van maarliefst ca. 2,5 miljoen hectaren. Deze bomen hebben een levensduur van wel 250 tot 300 jaar en worden elke 7 tot 9 jaar ontdaan van zijn schors. Wanneer het schors ontdaan is groeit het binnen de al eerder genoemde 7 tot 9 jaar weer terug. Daar komt nog eens bij kijken dat het schors verwijderen totaal niet schadelijk is voor de boom.


Een van de aangename eigenschappen van kurk is dat het warmte zeer goed vasthoudt, dit betekent dat het zeer comfertabel is als vloer. Een ander erg fijn eigenschap van een kurkvloer is dat het loopgeluid sterk gereduceerd wordt. Hierdoor zijn deze vloeren ook erg geschikt in appartementen.


Een constant hoog kwaliteitsniveau, creatief in legmogelijkheden en patronen, een perfecte persing en maatvastheid, duurzaam ook en veerkrachtig, slijtvast en gemakkelijk in het onderhoud.


Het zijn allemaal kwalificaties die van toepassing zijn op de kurkvloeren van Parketmeester.


Door de variatie en de toepassingsmogelijkheden komen de vloeren in ieder interieur tot hun recht, van klassiek tot modern, van sportief tot behaaglijk.


Kijk voor alle informatie over kurkvloeren op: Alles over kurkvloeren.We Are Social!

Volg Parketmeester op Facebook Volg Parketmeester op Twitter

Vloeren inspiratie

  • Merbau parket vloer
  • Parket vloer
  • Keuken met parketvloer
  • Woonkamer met mooie vloer